Skratite si put...

Fiskalna blagajna

Fiskalizacija računa i ponuda, e-račun - IDEALNO ZA UREDSKI TIP POSLOVANJA.

Svi računi na jednom mjestu

Transakcijski, gotovinski i e-računi

Zaboravite word za transakcijske račune, malu blagajnu za fiskalizaciju, dodatne servise za e-račune... Svi računi na jednom mjestu u jednoj jedinoj blagajni.

VAŠI RAČUNI DOSTUPNI SAMO VAMA

Svi vaši računi spremaju se samo na vaše računalo. Kod fiskalizacije se u poreznu šalju samo nužni podaci, a podaci o klijentu i stavkama su dostupni isključivo vama.

Slanje e-računa

OBVEZNICIMA JAVNE NABAVE
Neograničen broj računa

Prema obveznicima javne nabave možete poslati neograničen broj računa.

Bez ugovorne obveze

Ne obvezujemo vas. Zadovoljni korisnik je najjači ugovor.

Obveznicima javne nabave

Sukladno Zakonu o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi.

Jednostavno korištenje

Račun izrađujete kao i svaki drugi račun, samo ga šaljete digitalno.

Uvijek može ljepše i bolje

Račun nije samo dosadni papir s iznosom i stavkama... i račun je dio vašeg predstavljanja. Stavite svoj logo, odaberite poseban izgled računa, uredite zaglavlje i podnožje... predstavite se profesionalno.

A podrška?

Besprijekorna! Dostupni smo, pristupačni i ljubazni... i jesmo li rekli dostupni. I uz 3000 korisnika, na svaki poziv i mail reagiramo odmah.

Bez dodatnih uređaja

Treba vam samo računalo i printer

Najčešća pitanja

...o aplikaciji FisOffice Desktop
Kako izgleda račun napravljen u FisOffice aplikaciji?

U aplikaciji FisOffice Desktop računi se ispisuju na uredski printer u formatu A4 (ili u formatu A5). Možete odabrati između četiri različita izgleda računa (standardno, jednostavno, moderno, A5). Također možete pozicionirati vaše podatke/adresu i dodati vlastiti logotip. Pogledajte primjer računa.

Mogu li račun printati na mali format (POS printer)?

Sve račune izrađene u aplikaciji možete ispisati na običan uredski papir formata A4 ili A5. Ispis na druge formate nije podržan. FisOffice Desktop je blagajna namijenjena pretežito uredskom poslovanju (turističke agencije, ordinacije, odvjetnici, geodeti...).

Mogu li izraditi ponudu/predračun?

U okviru paketa TOTAL možete izrađivati i ponude (predračune). Ponude se izrađuju na isti način kao i računi. Pored toga što izgledaju profesionalno, ponude sadrže i sve potrebne elemente (ovo nije fiskalizirani račun, automatski generirani poziv na broj, IBAN broj) pa vaš klijent dobije sve informacije potrebne za uplatu. Ponude možete izvesti u PDF i slati ih e-mailom a iz ponude možete odmah napraviti i račun pa nema ponovnog pretipkavanja stavki.

Mogu li u aplikaciji napraviti cjenik i adresar klijenata?

Naravno! Možete napraviti katalog svojih proizvoda i usluga, odnosno cjenik. Sve usluge/ proizvodi se mogu dodatno definirati šiframa radi lakšeg i bržeg pronalaženja. Također, možete napraviti i adresar s podacima svojih klijenata.

Mogu li upisivati proizvoljan tekst u stavke?

Da. Ako imate različite stavke u računu i radije biste ih upisivali ručno, naravno da možete. Mnogi naši korisnici (turističke agencije, ordinacije, odvjetnici, geodeti...) radije upisuju stavke pojedinačno zbog specifičnog opisa svoje usluge.

Što se točno šalje u Poreznu upravu pri fiskalizaciji računa?

Prilikom izrade računa za gotovinska i kartična plaćanja, odnosno onih računa koji se fiskaliziraju, na Poreznu upravu šalju se samo nužni podaci: podaci o vama kao obvezniku, OIB operatera koji je izradio račun, ukupan iznos računa, neto iznos, porezi, sveukupan iznos, datum i vrijeme izdavanja računa, broj računa i oznaka poslovnog prostora i naplatnog uređaja. Transakcijski računi ne šalju se na Poreznu.

Treba li mi aplikacijski certifikat za slanje e-računa?

Da. Neko vrijeme su se e-računi mogli potpisivati i postojećim fiskalnim certifikatom, ali je Fina to ukinula i sad se mora još jedan certifikat kupiti od njih.

Kako ću znati je li moj e-račun poslan?

U aplikaciji možete jednostavno provjeriti status vašeg e-računa. Statusi e-računa mogu biti: Poslan na obradu i Zaprimljen (podrazumijeva da je poslan i zaprimljen na centralnoj platformi Fine), Potvrđeno zaprimanje, Prihvaćen, Plaćen, Odbijen... Ako je vaš e-račun odbijen, javit će vam se poruka s razlogom odbijanja e-računa.

Mogu li raditi na Mac-u?

Većina naših aplikacija pretpostavlja rad na Windowsima, a ako ih na vašem Mac-u nemate instalirane, pogledajte naše web rješenje fiskalne blagajne FisOffice Web koje nema zahtjeve prema operativnom sustavu.

Je li aplikacija usklađena s Uredbom o zaštiti osobnih podataka?

Da. Sve naše aplikacije zaštićene su jedinstvenom zaporkom koju korisnici upisuju prilikom svake prijave u aplikaciju. Podaci u FisOffice Desktop-u se čuvaju isključivo na vašem računalu, a ne na serverima trećih strana.

Kako mogu vidjeti kako se radi u aplikaciji?

Ako više volite isprobavati sami, preuzmite demo verziju aplikacije na svoje računalo. Ako biste radije da vam mi pokažemo kako aplikacija radi, rezervirajte termin za online prezentaciju i pogledajte aplikaciju u akciji na našem prezentacijskom računalu.

Koliko me to košta?

U dijelu Paketi i cijene, možete pogledati koji paket vam najviše odgovara i kolika mu je cijena. Klikom na 'Odaberi paket' u tablici s paketima možete odmah zatražiti i ponudu. Naravno, možete nam javiti i na email info@raverus.hr za koji ste se paket odlučili i poslati nam svoje poslovne podatke (tvrtka, adresa, OIB, ime i prezime, email adresa). Tu je uvijek i telefon 01 / 3535 252 pa ako trebate savjet oko odabira paketa, nazovite nas!

FisOffice Desktop – svi računi u jednoj fiskalnoj blagajni

Fiskalna blagajna je u svojoj osnovi programsko rješenje pomoću kojeg obveznici provode fiskalizaciju računa i šalju ih u Poreznu upravu u stvarnom vremenu. Fiskalizacija računa uvedena je kao skup mjera koje su stupile na snagu 2013. godine prema Zakonu o fiskalizaciji u prometu gotovinom s glavnim ciljem nadzora prometa u gotovini, a u svrhu suzbijanja utaja poreza i raznih prijevara. Zakon također uređuje postupak fiskalizacije kao i sadržaj računa za provedbu fiskalizacije. Računi koji podliježu fiskalizaciji su svi računi koji su naplaćeni gotovinom, u smislu novčanica, kovanica, kratičnih i drugih sredstava plaćanja, osim transakcijskih računa koji ne podliježu fiskalizaciji.


Pouzdane fiskalne blagajne poduzetnicima olakšavaju svakodnevni rad te pružaju pravilno provođenje mjera fiskalizacije. Kako bi korisnicima bile dostupne sve funkcionalnosti fiskalne blagajne, Raverus je razvio aplikaciju FisOffice Desktop koja korisnicima omogućava izradu svih računa na jednom mjestu.


FisOffice Desktop je sveobuhvatna fiskalna blagajna putem koje korisnici imaju mogućnost izrade svih računa (gotovinskih, transakcijskih, e-računa), izradu i fiskalizaciju ponuda i pratećih dokumenata te slanje e-računa obveznicima javne nabave u skladu sa Zakonom o elektroničkom izdavanju računa u javnoj nabavi. Pregledno korisničko sučelje aplikacije korisnicima pruža organizirani uvid u sve račune i ponude izrađene kroz aplikaciju, a direktna povezanost na sustav Porezne uprave osigurava propisanu provedbu fiskalizacije računa, za koju je potrebno osigurati internetsku vezu upravo radi komunikacije sa sustavom Porezne.
Osim internetske veze, korisnicima je potreban digitalni certifikat za provedbu fiskalizacije izdan od strane Fine koji se postavlja u aplikaciju FisOffice Desktop kako bi mogli neometano i pravovaljano izdavati i fiskalizirati račune. Sama struktura aplikacije pri izradi svih računa (i pratećih dokumenata) usklađena je propisanim mjerama o sadržaju računa prema odredbama Zakona o fiskalizaciji. Osim računa i ponuda, korisnici kroz aplikaciju FisOffice Desktop također imaju mogućnost i izrade kataloga svojih usluga i proizvoda, kao i adresar klijenata, radi brže i olakšane procedure jednostavnim povlačenjem unešenih stavki i podataka u predloške za izradu računa i ponuda. Radi detaljnijih pregleda prometa i izdanih računa, korisnicima su dostupni i razni izvještaji prema različitim parametrima koji također služe kao podloga za daljnje knjigovodstvene obračune poslovanja poduzetnika. Svi izrađeni dokumenti pohranjuju se na računala korisnika, a ispisuju se u A4 ili A5 formatima za što je dovoljan obični uredski printer. Kako je račun važan dokument kojim poduzetnici, između ostalog, i predstavljaju svoje poslovanje, korisnicima je pružena mogućnost personalizacije izgleda računa kako bi dokument izgledao zaista profesionalno.


Osim izdavanja fiskalnih računa, transakcijskih računa, e-računa i fiskalizacije ponuda, korisnicima fiskalne blagajne FisOffice je u svakom trenutku osigurana vrhunska podrška cijelog Raverus tima koji svojim znanjima i sposobnostima rješavaju sve upite u najkraćem mogućem vremenu. Kao i za sve ostale naše aplikacije, korisnici mogu zatražiti i online prezentaciju aplikacije tijekom koje su upućeni u rad i sve mogućnosti programa, kao i besplatnu demo verziju kako bi samostalno isprobali rad u aplikaciji.GODINE ISKUSTVA
 
17
ZAVRŠENIH PROJEKATA
 
46
KORISNIKA NAŠIH
APLIKACIJA
4707
RAČUNALA S NAŠIM
RJEŠENJIMA
16757
,